Hoe de urinegeur in kunstgras verwijderen?
Sorry, we zijn momenteel gesloten

Hoe de urinegeur in kunstgras verwijderen?

Je kunstgras ruikt naar urine!

Hoe de urinegeur in kunstgras verwijderen?

Heb jij een kunstgras gazon? Dan ben je er van bewust dat er ongelukjes op het kunstgras gebeuren. Je huisdier, hond of kat doet zijn behoefte op het gazon en onvermijdelijk zal dit gaan stinken. Vooral bij droge dagen en als de zon schijnt, zal de urinegeur echt inwerken in het kunstgras!

Kunstgras en urine

Kunstgras zal van urine geen blijvende schade krijgen en zal niet vervagen of verkleuren als uw honden of katten hier hun behoeftes op doen. Aan de andere kant is het is storend als je in de tuin zit of bezig bent en steeds geconfronteerd wordt met een urinegeur. De geur van urine is vaak hardnekkig en blijft zelfs stinken nadat je het hebt schoongemaakt.

Urinegeur verwijderen uit kunstgras

Het is in eerste instantie belangrijk dat u de plek waar uw hond of kan geplast heeft, eerst doorspoelt met water. Wij raden lauw of warm water aan voor het beste effect en even naspoelen met de tuinslang, de kunstgrasmat is waterdoorlatend en de urine zal verdund wegvloeien in de grond. Deze optie is beperkt en is enkel effectief als je er snel bij bent en je dit binnen een paar minuten na het ongelukje kunt doen. Als je de urine snel van het kunstgras kunt afspoelen, zal de geur ook direct verdwijnen en zal het daarna niet meer stinken.

Is de urine ondertussen al opgedroogd? Gebruik dan schoonmaakazijn, groene zeep of een speciaal schoonmaakmiddel voor het verwijderen van urine. Vaak vind je deze middelen terug in een dierenspeciaalzaak.

Let wel op! Kunstgras is van plastiek, gebruik geen bijtende schoonmaakmiddelen.

 

Urinegeur verwijderen uit kunstgras kan ook met speciale geur-neutraliserende korrels die je in het kunstgras kunt strooien. Deze neutraliseren de urinegeur en is ook een geschikte optie als je huisdieren hebt die dagelijks plassen in de tuin!

Geur-neutraliserende korrels voor kunstgras

Urine uit kunstgras verwijderen doe je door te spoelen. Ben je te laat op te spoelen dan kunnen geur-neutraliserende korrels voor kunstgras een optie zijn om de geur van urine te verwijderen. Strooi deze korrels gewoon uit uw kunstgras, de korrel zal de ammoniakgeur van de urine neutraliseren. De neutraliserende korrels voor kunstgras zorgen voor dat de ammoniak wordt opgepikt voordat de geur zich kan ontwikkeling. Er zijn ook 2 voordelen aan deze korrels, je hoeft de geur neutraliserende korrels maar één keer te strooien. De korrels moeten nooit vervangen worden.  

Een tweede voordeel is namelijk voor dat de grassprieten van het kunstgras beter rechtop blijven staan, De sprieten worden extra ondersteund door de korrels, waardoor deze minder snel gaan liggen

Toch last van de geur na het instrooien? Dan heb je waarschijnlijk te weinig korrels gebruikt en in dat geval kun je gewoon wat extra korrels bijstrooien tot de geur verdwijnt.

Is kunstgras dan wel geschikt voor honden en katten?

Als je huisdieren hebt en voor kunstgras kiest, dan in één van de belangrijkste voorwaarden dat het kunstgras bestand is tegen intensief gebruik. Kunstgras en honden is zeker een match, zorg wel voor een kunstgrassoort die hier tegen bestand is. Bij Grasmonkey maken wij het heel gemakkelijk, onze kunstgrassen worden zeer doordacht geselecteerd en zijn allemaal diervriendelijk en geschikt voor huisdieren.

Hoe verwijder je de urinegeur in kunstgras?

Wanneer heb je recht op gratis levering?

Kunstgras levering is gratis vanaf € 600 binnen Limburg.

Levering in heel België en Nederlands Limburg mogelijk.

Prijs op maat van transport.

Meer info nodig?

Bel: +32 (0)490 39 96 96

10 jaar garantie op kunstgras
Uw bericht is verstuurd

Wij danken u voor uw bericht

Wij zullen u spoedig van een antwoord voorzien.