Wat is het beste kunstgras voor uw tuin?
We zijn nu geopend!

Wat is het beste kunstgras voor uw tuin?

Wat is het beste kunstgras voor uw tuin?

U wilt een mooi stukje kunstgras in uw tuin? Uitstekend idee, maar dan moet u wel weten wat u wilt en de keuze is enorm ruim. Het is u misschien al opgevallen dat alle soorten kunstgras in veel verschillende kleuren, vormen, maten en kwaliteiten verkrijgbaar zijn, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Een ruime keuze is fijn, maar vaak een te ruime keuze voor frustratie zorgen. Wij geven u een paar praktische tips, zodat u uit kunt vinden welke het beste kunstgras is dat aan uw wensen voldoet.

Hoe kiest u nu het beste kunstgras?

Wat is nu het beste kunstgras voor u? Dit hangt natuurlijk af van uw persoonlijke smaak en uw doelen. Om dit op elkaar af te stemmen, heeft Grasmonkey een aantal overwegingen voor u op een rij gezet:

  • Kleur en echtheid: Hoe natuurlijk wil je dat het kunstgras er uitziet?
  • Toepassing: Gaat er op het kunstgras gespeeld en gelopen worden, wordt het een siergazon dat alleen mooi moet zijn of gaat u het gebruiken voor de aankleding van een balkon of terras?
  • Lengte van de grassprieten: Heeft u een voorkeur voor sprieten van 2 cm of voor 4 cm?  Dit verschil bepaald natuurlijker ook de uitstraling en de zachtheid, maar langere sprieten maken het wel iets duurder.
  • Kleurverschil: Ziet u graag een egale kleur of ziet u liever wat kleurverschil? Dit bepaalt voornamelijk de echtheid en levendigheid van uw grastapijt, een goede kwaliteit kunstgras is ook altijd Uv-bestendig.
  • Uw budget: Bij bovengenoemde overwegingen zal ook rekening moeten worden gehouden met de bijbehorende prijzen.

Hoe kunt u zelf goede kwaliteit kunstgras herkennen?

De verschillen in kwaliteit zijn makkelijk te herkennen bij kunstgras. Onderstaande punten helpen u zelf goede kwaliteit kunstgras te herkennen en voor u de beste kwaliteit kunstgras te kiezen:

Perfecte namaak: inclusief natuurlijke imperfecties

De beste kwaliteit kunstgras onderscheidt zich in de mate waarin het echt lijkt, wij spreken hier over kunstgras echtheid. Een echt grasveld bestaat uit meerdere tinten groen en zelfs een beetje geel en bruin. Lichtgroen, donkergroen en alle groentinten daartussen groeien door elkaar in de natuur. Verdorde en afgebroken grassprieten ziet u ook steeds terugkomen en juist dit vindt u ook terug bij de betere kunstgras soorten. Van kunstgras dat wordt gemaakt alsof het 100% perfect is en dus ook volledig gelijkmatig van kleur zie je direct dat het namaakgras is. Door het toevoegen van bruine, gele en gebroken grassprietjes lijkt het kunstgras juist veel natuurlijker. Het is dus belangrijk om te weten dat dit alleen wordt gedaan bij kunstgras van topkwaliteit. Om goede kunstgras kwaliteit te herkennen, moet u kijken of de mooie imperfecties van de natuur hier ook aanwezig zijn.

Goede kwaliteit en duurzaamheid

Ook voor een kunstgrasgazon geldt dat een betere kwaliteit langer meegaat. De investering ligt misschien iets hoger, maar toch is het verstandig om van de eerste keer een iets hoger budget vrij te maken voor een goed product. Hier heeft u jarenlang plezier aan tegenover een goedkoop en slecht product. Het zou toch jammer zijn, ook voor uw portemonnee, als u iedere paar jaar uw kunstgrasmat moet vernieuwen.

Natuurlijke kleuren & Uv bestendigheid

Kunstgras van goede kwaliteit zal jarenlang niet of nauwelijks verkleuren, je zal dit ook merken aan de Uv-garantie bij kunstgras. Bij Grasmonkey bieden wij 10 jaar Uv-garantie op al onze kunstgrassen.

De grassprieten bij Grasmonkey bijvoorbeeld, lijken qua kleur en vorm levensecht. En dat blijven ze ook. Ze zijn mooier nagemaakt dan de grassprieten van een goedkoper soort kunstgras.

De laatste jaren is hier wel een verbetering te zien. Minder mooie soorten kunstgras zijn sterk in prijs verlaagd en deze prijs spreekt ook wel aan, maar vergis je niet. De kwaliteit van dit goedkopere kunstgras kan soms wel mooi ogen, maar in veel gevallen is het dan nog niet geschikt voor de tuin. De wens voor echt een goede kwaliteit kunstgras met een natuurlijke uitstraling, spelen daarvoor een te grote rol in elke tuin.

Waarop letten bij het kopen van kunstgras?

Bij het kopen van kunstgras hebben we hierboven een paar punten opgenoemd waarop je moet letten, We raden dan ook extra aan om rekening te houden met “goedkoop is niet altijd goede koop” en “goedkoop is duurkoop”. Ook zijn de goedkopere kunstgras varianten uit China meestal van slechte kwaliteit. De gebruikte materialen zijn goedkoper en dat is niet alleen te merken aan de kwaliteit maar ook aan de levensduur.

Grasmonkey werkt om deze reden enkel met de meest kwalitatieve kunstgrassoorten die zijn geproduceerd in Europa. Kijk en vergelijk goed voordat je kunstgras koopt want Grasmonkey hanteert groothandelsprijzen en vaak heeft u voor dezelfde prijs bij Grasmonkey kunstgras van topkwaliteit!

Wat als kunstgras van slechte kwaliteit is?

Bij goedkoop vervaardigd kunstgras wordt er geen coating gebruikt bij het grasgaren, hierdoor zal Uv-licht en ook slechte weersomstandigheden snel een negatieve invloed hebben op de kleur alsook de stevigheid.

De veerkracht en buigzaamheid bij goedkoop kunstgras is ook een stuk minder dan die van de duurdere soorten. Door het gebrek aan veerkracht en buigzaamheid zullen snel slijtplekken zichtbaar worden.

In China wordt de onderkant van de grasmat gemaakt van kalk. Door kalk te gebruiken zijn de grasmatten minder flexibel, waardoor de grasmatten sneller scheuren. Grasmatten van betere kwaliteit hebben een onderkant van latex. 

Is kunstgras veilig?

De veiligheid van kunstgras wordt in het nieuws vaak afgeschilderd. Wij krijgen hier ook regelmatig de vraag, is kunstgras veilig? Hierop kunnen we vol overtuiging antwoorden: ja, ons kunstgras is veilig, al onze kunstgrassen bevatten geen schadelijke stoffen. Is kunstgras veilig voor kinderen en honden? Ook hier hetzelfde antwoord, kunstgras is veilig voor dieren en kinderen.

Om te kunnen garanderen dat ons kunstgras 100% veilig is, wordt dit bij de fabrikant uitgebreid getest. Dit geldt voor al onze soorten kunstgras. Het beruchte product waar de zorgen om zijn ontstaan betreft kunstgrassen geproduceerd met rubbergranulaat. Dit wordt niet in ons kunstgras verwerkt. Onze geteste kunstgrassen zijn dus absoluut veilig. Kinderen, huisdieren, volwassenen of senioren, ons kunstgras is veilig voor iedereen.

Kunt u kunstgras op uitzicht beoordelen?

Een kunstgrasgazon kan erg verschillen qua uitzicht. De goedkopere versies zijn makkelijk te herkennen aan de korte grassprietjes en de onnatuurlijk groene kleur. Sinds de introductie van kunstgras op de markt jaren geleden heeft kunstgras een veel natuurlijkere uitstraling gekregen. De enige manier om het verschil tussen echt gras en kunstgras te ervaren, is door eraan te voelen omdat het verschil nauwelijks te zien is met het oog. Behalve de diversiteit in grassprietlengtes en de verschillende groentinten, net zoals bij echt gras, is er zelfs een soort kunstmos doorheen geweven. Ook aan verdorde bruine en gele sprietjes is gedacht om een natuurlijke uitstraling na te bootsen.

Kom zelf voelen in onze kijktuin

Voordat u een keuze maakt en bestelt, raden wij altijd aan om het gras zelf te komen ervaren. U kan in onze kunstgras kijktuin rustig kijken en voelen welk soort kunstgras u het mooiste vindt. Indien u advies nodig heeft staan onze Grasmonkey kunstgras experts altijd direct ter beschikking.

Zelf leggen of laten leggen?

Het is geen klein klusje om zelf kunstgras te leggen en kunstgras aanleg wordt regelmatig onderschat. Vooral de voorbereiding van de bodem is een zware klus. De bodem voorbereiden is echter wel één van de belangrijkste factoren, want het voorkomt veel problemen in de toekomst. Het meest voorkomende probleem is regenwater dat blijft staan op het kunstgras. Om dit te voorkomen maken wij gebruik van een waterdoorlatende ondergrond of leggen in extreme gevallen een drainage aan. Pak deze klus dus alleen aan als u de ervaring en kennis hiervoor heeft. Indien u niet weet hoe te starten, dan raden wij u aan het te laten doen. Het voordeel hieraan is dat u zeker bent dat het vakkundig gedaan wordt volgens de regels en u zich jarenlang geen zorgen meer hoeft te maken.

Met kunstgras in uw tuin, ziet uw tuin er altijd mooi en verzorgd uit en hoeft u nooit te maaien, te bemesten of te bewateren in de zomer. Zeg vaarwel tegen het onderhoud in uw tuin.

Wanneer heb je recht op gratis levering?

Kunstgras levering is gratis vanaf € 600 binnen Limburg.

Levering in heel België en Nederlands Limburg mogelijk.

Prijs op maat van transport.

Meer info nodig?

Bel: +32 (0)490 39 96 96

10 jaar garantie op kunstgras
Uw bericht is verstuurd

Wij danken u voor uw bericht

Wij zullen u spoedig van een antwoord voorzien.