Wat zijn de voordelen van kunstgras?
Sorry, we zijn momenteel gesloten

Wat zijn de voordelen van kunstgras?

Wat zijn de voordelen van kunstgras

Wist u wat de voordelen van kunstgras zijn? Voor alle toepassingen van kunstgras zoals in tuinen, op balkons, terrassen, speelweides,… is er veel voordeel aan kunstgras ten opzichte van natuurlijk gras. Lichtinval bij kunstgras maakt namelijk niet uit, het gras verkleurd niet en verbrand niet bij hete dagen. De ondergrond maakt ook niet uit voor balkons of terrassen, bij tuinen raden we wel een stevige waterdoorlatende bodem aan. De aanschafprijzen van kunstgras liggen wel hoger in vergelijking met gewoon gras, maar het gemak wat je ervoor terug krijgt is het zeker waard en deze investering verdiend zijn eigen uiteindelijk terug. Er zijn weinig of geen onderhoudskosten bij kunstgras. In deze blogpost kan u lezen welke de voordelen van kunstgras zijn!

De voordelen van kunstgras op een rij

 1. Kunstgras is onderhoudsvriendelijk

  Het grootste voordeel van kunstgras is natuurlijk de onderhoudsvriendelijkheid. Een tuin met gewoon gras moet periodiek onderhouden worden, u zal het gras moeten maaien en besproeien. Indien nodig zelfs bemesten en verticuteren. Bij kunstgras hoeft u dat niet te doen en daar bespaar je veel tijd mee!

  Let wel op! Dat wilt niet zeggen dat u het kunstgras niet moet onderhouden. Het is wel af en toe nodig het gras proper te houden. Dit doet u door bladeren, takken en alle andere puin met een harde of borstel weg te vegen, voor grotere kunstgrastuinen bestaan hier elektrische borstels voor. Bij Grasmonkey mogen klanten gratis deze elektrische kunstgrasborstel komen lenen. Zo voorkomt u dat er onkruid gaat groeien tussen het kunstgras. Door het kunstgras op te borstelen zorgt u er tevens voor dat de grassprieten weer mooi overeind komen te staan.

 2. Hele jaar door een piekfijn gazon

  Nog een voordeel van kunstgras is dat het er altijd piekfijn blijft uitzien. De grasmat blijft altijd groen van kleur, u heeft geen last van kale plekjes, mos en onkruid, en het behoud een frisse uitstraling. Ook bij veel neerslag, kan u kunstgras zonder problemen betreden.

  Korte samenvatting: Kunstgras blijft er het hele jaar door mooi bij liggen, terwijl gewoon gras kan verkleuren, afsterven of in een modderbad veranderen.

  Hoor je wel eens, kunstgras ziet er nep uit. Bij goedkopere soorten heeft u inderdaad grote kans dat het er onrealistisch en zelfs vies uitziet. Als u voor de goede kwaliteit van Grasmonkey kiest, dan is het niet meer van gewoon gras te onderscheiden.

 3. Kunstgras is duurzaam

  Kunstgras blijft jaren mooi en verkleurd niet. Kunstgrassen zijn enorm slijtvast en u hoeft het niet iedere zoveel jaar te vervangen. Kies daarom ook voor een betere kwaliteit kunstgras, dan krijgt u ook 10 jaar lang Uv-garantie en kunt u erop vertrouwen dat het kunstgras kleurvast is en dat het weer geen invloed zal hebben op het uiterlijk van de grassprieten.

 4. Kunstgras is milieuvriendelijk

  Omdat kunstgras niet gemaaid hoeft te worden, bespaar je op stroom en stoot je ook geen schadelijke uitlaatgassen uit. Verder zijn chemische verdelgings- of bestrijdingsmiddelen niet meer nodig, molshopen en onkruid zijn verleden tijd!

  De kunstgrasonderzijde is voorzien van drainagegaten en laat regenwater goed door. Het zakt dus door het kunstgras heen de grond in en komt terecht in het grondwater.

  Als u gewoon gras wilt aanleggen, dan moet de ondergrond eerst bewerkt worden en bij kunstgras hoeft dit niet, kunstgrassen zijn op vrijwel alle soorten ondergrond te leggen. De enige voorwaarde voordat je kunstgras legt is dat de ondergrond vlak is. In het beste geval is dat een waterdoorlatende chape, maar ook klinkers, een betegeld balkon of zelfs een vlakke zandbak is kunstgras leggen mogelijk.

 5. Gemakkelijk aan te leggen

  Kunstgras kan gemakkelijk zelf aangelegd worden, zorg gewoon voor een vlakke bodem die liefst waterdoorlatend is. Dit is niet nodig bij overdekte terrassen of balkons natuurlijk. Laat je kunstgras direct op formaat snijden, Grasmonkey doet dit gratis voor al hun klanten en rol vervolgens het gras uit. Werk je met meerdere stukken, leg ze dan in dezelfde richting en bevestig ze aan de onderzijde aan elkaar met zelfklevende lijmband. Op plaatsen met een zachte bodem kan je als laatste het kunstgras vastleggen met kunstgrashaken of schroeven.

 6. Veilig voor kinderen en huisdieren

  Veiligheid is ook een groot voordeel van kunstgras. Kunstgras is namelijk lekker zacht, waardoor valpartijen goed gedempt worden en kinderen er zorgeloos op kunnen spelen. U heeft geen last van ongedierte of onkruid, dus hoeft u ook bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Uiteraard beter voor de gezondheid! Kunstgras is ook brandveilig en zal geen vlam vatten als er bijvoorbeeld hete kolen op valt. Kortom, kunstgras is veilig voor het hele gezin!

 7. Kunstgras kan op ieder type ondergrond liggen

  Als u gewoon gras wilt aanleggen, dan moet de ondergrond eerst bewerkt worden en bij kunstgras hoeft dit niet, kunstgrassen zijn op vrijwel alle soorten ondergrond te leggen. De enige voorwaarde voordat je kunstgras legt, is dat de ondergrond vlak is. In het beste geval is dat een waterdoorlatende chape, maar ook klinkers, een betegeld balkon of zelfs een vlakke zandbak is kunstgras leggen mogelijk.

Wat is het beste kunstgras voor in uw tuin?

Het is natuurlijk wel van belang dat u de juiste soort kiest, deze keuze is erg persoonlijk, want het hangt van uw ieders situatie af. De ene vindt bijvoorbeeld een natuurgetrouw uiterlijk van de grassprietjes belangrijk, terwijl de ander vooral naar de prijs kijkt. Denk goed na welke eisen in uw situatie van toepassing zijn.

Weet je niet waar je moet beginnen?

Contacteer ons voor vrijblijvend advies!

Wanneer heb je recht op gratis levering?

Kunstgras levering is gratis vanaf € 600 binnen Limburg.

Levering in heel België en Nederlands Limburg mogelijk.

Prijs op maat van transport.

Meer info nodig?

Bel: +32 (0)490 39 96 96

10 jaar garantie op kunstgras
Uw bericht is verstuurd

Wij danken u voor uw bericht

Wij zullen u spoedig van een antwoord voorzien.