Zelf Kunstgras aanleggen
We zijn nu geopend!

Zelf kunstgras aanleggen

Richtlijnen voor het aanleggen van kunstgras

Kunstgras aanlegservice

Wilt u kunstgras laten leggen en bent u op zoek naar een specialist voor het aanleggen van uw kunstgras?

Grasmonkey garandeert u een top service aan correcte prijzen.

Hulp nodig met kiezen?

We helpen u graag persoonlijk verder en zullen al uw vragen over het leggen van kunstgras beantwoorden. Indien gewenst voorzien wij u van een vrijblijvende offerte met de prijzen van onze legservice en kunstgras.

Wij komen altijd tot bij u

U heeft besloten kunstgras laten aan te leggen? Onze grasexpert komt graag bij u langs om uw tuin op te meten, u vrijblijvend te adviseren en een offerte op maat te stellen voor uw tuin of project.

Stap 1

Van start gaan met zelf kunstgras aanleggen

  • Bepaal de lengtes en breedtes die u nodig heeft en vergeet niet rekening te houden met een snijverlies.
  • Het is altijd handig om een ontwerp te maken en te bepalen hoe het gras best aangelegd kan worden.
  • Als u meerdere rollen nodig heeft, dan moeten alle rollen in dezelfde richting gelegd worden daar de vezels van het grastapijt steeds naar één bepaalde richting neigen. Hou er ook rekening mee dat u de rollen plaatst zodat u tegen de vezelrichting in kijkt. Plaatsen bij temperaturen onder 10° Celsius en bij vochtig weer (regen, mist) wordt afgeraden.
Wilt u weten wat het kunstgras aanleggen u gaat kosten?

Vraag dan een gratis kunstgras aanleg offerte aan of bel ons voor een afspraak. Dan weet u snel waar u aan toe bent.

10 jaar garantie op kunstgras
Stap 2

Voorbereiding van de grond

* Verwijder alle aanwezige gras, vegetatie en stenen. Een goede drainage van de grond is essentieel.
Heeft u een bestaand hard oppervlak?
Indien het gras wordt aangelegd op een bestaand hard oppervlak raden wij aan om alle oneffenheden te herstellen of te verwijderen. Zorg ervoor dat een voldoende afwatering / drainage mogelijk is.
Heeft u nog geen hard oppervlak?
Dan kan u kiezen om de ondergrond aan te leggen met een gecompacteerd materiaal of als u een perfecte vlakke en stabiele ondergrond verkiest, kunt u opteren voor een gestabiliseerde onderlaag met waterdoorlatende chape.
Uitgraven

Afhankelijk van het type ondergrond, graaft u de grond uit tot u een vlakke en stabiele ondergrond bereikt. De uit te graven diepte is afhankelijk van de bestaande ondergrond. (1)

  • Cement en zand (chape): ± 10 – 15 cm
  • Gecompacteerd materiaal: ± 5 -10 cm

Het wordt aangeraden om rond de volledige omtrek een afboording te plaatsen. Enerzijds garandeert dit een perfecte aflijning van het grasperk en anderzijds laat de afboording toe om het kunstgras vast te zetten. De afboording wordt best net onder de rand van aanpalende zones (tuinen, terrassen, beplanting, …) geplaatst.

Chape / stabilisé

Vul het uitgegraven gebied met een vochtig mengsel van cement en zand (verhouding 1/7) en spreid dit mengsel uit. Nivelleer en compacteer idealiter met een trilplaat. Vergeet niet de ondergrond voldoende tijd te geven om uit te drogen. (2)

3 geotextiel doek
Gecompacteerd materiaal

Vul het uitgegraven gebied met een fijne steenslag (0 – 10 mm). Spreid dit mengsel uit, nivelleer, bevochtig en compacteer idealiter met een trilplaat. Werk deze laag eventueel af met een laag vochtige zavel of hoekig zand en compacteer terug met een trilplaat zodat een perfect glad en effen oppervlak wordt bekomen. (2)

Na het afwerken van de ondergrond rolt u een antiworteldoek / geotextiel uit over het oppervlak. Optimaal is een overlap van ± 10 cm tussen de verschillende rollen. Het doek kan eventueel vastgemaakt worden met grashaken. (3)

Aanleggen van het kunstgras

4 kunstgras aanleg chape stabilisé
Aanleg op chape / stabilisé

Rol het grastapijt uit. Wees voorzichtig tijdens het verplaatsen en het uitrollen zodat plooien vermeden worden. Zorg ervoor dat het kunstgras overal goed plat ligt en geef het de nodige tijd om te acclimatiseren. Maak eerst een ruwe afsnijding van de buitenkanten. Vouw hiervoor het grastapijt om en snijd voorzichtig langs de rugzijde tussen de poolrijen met een scherp mes. Bijsnijden kan in een later stadium gebeuren. (4)

Naden
Aangrenzende rollen worden aansluitend of stotend geplaatst. (5) Vouw de zijden van het grastapijt terug om en rol de lijmband tussen de 2 stukken kunstgras (6)(7). Vouw het grastapijt terug en druk het stevig vast op de zelfklevende lijmband, let erop dat de 2 stukken kunstgras mooi aansluiten. Om een extra stevige verbinding te bekomen kan de naad met (verzwaarde) planken aangedrukt worden.
5 stotende en aansluitende naden kunstgras
6 kunstgras aanleg naden lijmband
7 grastapijt naden lijmen lijmband
Kunstgras vastschroeven

Het kunstgrastapijt maakt u met roestvrijstalen kunstgras schroeven in de chape of stabilisé vast. (9) Hoeveel Kunstgras Schroeven Heb Je Nodig? Wij adviseren om elke halve (0,5) meter een kunstgras schroef te plaatsen, te beginnen vanaf de hoeken. Met een eenvoudige rekensom kunt u precies berekenen hoeveel kunstgras schroeven u nodig heeft. Vermenigvuldig de omtrek van uw kunstgrasveld met 2 en u weet het aantal benodigde schroeven.

Afwerking

Snij waar nodig het tapijt bij. Verwijder alle snijresten en losse pooltjes en borstel grasgaren van het grastapijt recht. (10)

De kennis niet? Of geen zin om er zelf aan te beginnen?

Onderhoud van het kunstgras

Voordelen

van onze aanlegservice

Dankzij ons uitgebreide assortiment vindt u altijd een type kunstgras dat bij uw wensen past.
Ongeacht het type mag u altijd rekenen op de vertrouwde kwaliteit van Grasmonkey. Welke is uw favoriet?

Vakmanschap op de eerste plaats

Vakmanschap Onze medewerkers hebben veel ervaring en leggen uw kunstgras snel, netjes en secuur. Daardoor weet u altijd zeker dat uw gazon er goed bij komt te liggen.

Budgetvriendelijk aangemeten

Wij komen vooraf het oppervlakte altijd opmeten en snijden de benodigde hoeveelheid op voorhand, zo voorkomen we verspilling en betaalt u nooit teveel maar enkel voor de benodigde oppervlakte

Wij hebben de juiste tools

Kunstgras leggen is niet erg moeilijk maar vereist wel de juiste gereedschappen. Uiteraard zijn onze teams uitgerust met het juiste materiaal om de klus snel en professioneel te klaren.

Een onderhoudsvriendelijk gazon

Wij nemen u alle werk uit handen en laten daarnaast alles netjes en opgeruimd achter. Alle afval en restmaterialen worden opgeruimd en verwijderd.

Wanneer heb je recht op gratis levering?

Kunstgras levering is gratis vanaf € 600 binnen Limburg.

Levering in heel België en Nederlands Limburg mogelijk.

Prijs op maat van transport.

Meer info nodig?

Bel: +32 (0)490 39 96 96

10 jaar garantie op kunstgras