Veelgestelde vragen » Vragen over kunstgras
Sorry, we zijn momenteel gesloten

Veelgestelde vragen

Vragen over kunstgras

Op aanvraag komt onze kunstgras specialist u thuis op bezoek. Hij zal de oppervlakte nauwkeurig meten en u adviseren over de geschikte kunstgras soort voor uw project.

Op basis van de afmetingen, kunstgras soort, aanlegoptie en eventueel extra opties ontvangt u dan spoedig een gedetailleerde kunstgras offerte.

Maak nu een afspraak met één van onze specialisten of vraag je kunstgras offerte hier aan!

U kunt de bijhorende producten voor de aanleg zoals kunstgrashaken, kunstgrasschroeven, kunstgras tape en stabilisatie doek direct bij ons afhalen in Hasselt bij Grasmonkey.

Kijk hier voor een overzicht van ons aanbod & prijzen voor de bijhorende benodigdheden.

Heeft u een kunstgrassoort en de benodigde aanlegmateriaal voor het leggen van kunstgras kunnen kiezen en wilt u een bestellen? Gelieve ons dit per e-mail te bezorgen. Wij zullen u onmiddellijk contacteren en de leveringsdetails bespreken.

Indien u wenst, komt onze kunstgras specialist de oppervlakte waar het kunstgras komt te liggen opmeten en u adviseren welke benodigdheden u nodig hebt. Op die manier ontstaan er geen problemen met foute afmetingen en een tekort aan kunstgras of aanlegmaterialen.

Als u de exacte afmetingen van het kunstgrasvlak en aanlegoptie weet, dan kunt u hier direct een e-mailaanvraag plaatsen. Onze specialist komt wel altijd ter plaatse om een juiste meting te doen en de opties met u te bespreken.

Vraagt u een offerte aan? Dan zal betaling plaatsvinden bij levering van het kunstgras en de accessoires, als we het bij u moeten installeren dan vind de betaling plaats nadat we het opgeleverd hebben. Dit kan contant, met Bancontact of via overschrijving.

U kunt uw bestelling ook zelf bij Grasmonkey in Hasselt afhalen en direct betalen. U kunt de rekening contant betalen of met Bancontact.

Ons magazijn in Hasselt is voorzien van een kijktuin, op de Genkersteenweg 313b – 3500 Hasselt – België. In onze kijktuin kunt u verschillende voorbeelden voelen en bekijken.

Er is ook altijd iemand aanwezig om u te adviseren.

De levertijd op kunstgras is: voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden!

In dringende gevallen en na afspraak kan de bestelling in Hasselt dezelfde dag worden opgehaald.

De aanleg van kunstgras gebeurd telkens op afspraak. U zult aanwezig moeten zijn bij het leggen van het kunstgras.

Wij verkopen geen gebruikt kunstgras omdat wij de kwaliteit voor ons kunstgras en voor aanleg ervan garanderen. Dit is niet mogelijk bij gebruikt kunstgras.

Enkel het verwijderen van graszoden (oud gras) en grond doen wij niet, deze werkzaamheden zitten wel inbegrepen bij aanlegoptie 3.

Kijk hier voor meer info over onze kunstgras aanlegopties.

Omdat er veel verschillen zijn in ieders project en ook budget hebben wij gekozen voor 3 aanleg opties.

Het type kunstgras en de eventuele extra opties hebben uiteraard ook een invloed op de complete kunstgras aanleg prijzen.

Bekijk hier onze kunstgras aanleg opties.

Kwalitatief kunstgras is niet goedkoop, maar bij Grasmonkey bent u steeds verzekerd dat u de beste prijs krijgt.

Alle kunstgrassoorten uit ons assortiment worden in België vervaardigd. Wij verkopen en verwerken uitsluitend de hoogst mogelijke kwaliteit van kunstgras, samengesteld door ons zelf in samenspraak met de fabrikant. Bij het kiezen van een product gebruiken we onze ervaring, die we jarenlang verzameld hebben in deze sector. Als u kiest voor een product van Grasmonkey, ontvangt u gegarandeerd kunstgras van de allerhoogste kwaliteit.

De kunstgrassoort VAKI is ons goedkoopste kunstgras en kost € 11,95 / m². De kunstgrassoort GORILLA is ons product met de hoogste vezels en waar het meeste materiaal in zit en kost € 39,95 / m².

Een overzicht van alle soorten en prijzen vindt u in onze catalogus.

Als u de exacte afmetingen van het kunstgrasvlak en aanlegoptie weet, dan kunt u hier direct een e-mailaanvraag plaatsen.

Indien het om de kunstgras aanleg service gaat komt onze specialist wel altijd ter plaatse om een juiste meting te doen en de opties met u te bespreken.

Er zijn veel voordelen van kunstgras, door uw gras te vervangen door kunstgras bespaart u een hoop tijd en moeite, zodat u nóg langer van uw tuin kunt genieten. 

Onderhoudsvriendelijk kunstgras
Onderhoudsvriendelijk

Nooit meer maaien of beregenen

Consistent uiterlijk

Het hele jaar door een piekfijn gazon

Duurzaam kunstgras
Uiterst duurzaam

Is weersbestendig en gaat jarenlang mee

Milieuvriendelijk

Vereist geen pesticiden of chemicaliën

Gemakkelijk aan te leggen

Kan eenvoudig zelf geplaatst worden

Kind en diervriendelijk kunstgras
Kind- en diervriendelijk

Bij valpartijen zachter dan echt gras

Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig. Het hoeft niet gemaaid te worden, heeft geen water nodig en er hoeven geen pesticiden of meststoffen gebruikt te worden.

Kunstgras gaat lang mee en is bestand tegen zwaar gebruik en verschillende weersomstandigheden. Het blijft er het hele jaar door groen uitzien, waardoor u niet hoeft te investeren in herbegroeiing of reparatie.

Kunstgras bespaart water omdat het geen irrigatie nodig heeft. Het vermindert ook het gebruik van pesticiden en meststoffen, die anders in de bodem en het grondwater terecht zouden kunnen komen.

Kunstgras kan op verschillende plaatsen worden geïnstalleerd, zoals op balkons, terrassen, speelvelden, sportvelden en tuinen.

Kunstgras is zacht en comfortabel om op te lopen, te zitten en te spelen. Het is ook antiallergisch en veroorzaakt geen allergische reacties zoals natuurlijk gras dat kan doen.

Hoewel de initiële kosten van kunstgras hoger kunnen zijn dan die van natuurlijk gras, bespaart u op de lange termijn geld omdat u niet hoeft te investeren in onderhoud en herbegroeiing.

Hoogwaardig kunstgras voelt heerlijk zacht aan en blijft jaren lang elastisch. Door de (C-shape) C-vormige vorm van het grasgaren richten zich de elastische grassprietjes snel weer op.

Het antwoord op deze vraag is voor elk project natuurlijk verschillend. In ons assortiment bieden wij verschillende soorten kunstgras, die optimaal zijn aangepast aan specifieke doeleinden. Natuurlijk speelt uw smaak ook een cruciale rol. Heeft u liever een kunstgras soort met lange of korte grassprietjes? Of heeft u liever een donker of lichter type? Kijk eens naar ons assortiment.

De aanleg van kunstgras in privé-tuinen, terrassen en speeltuinen wordt steeds meer geaccepteerd door de consument. Dit heeft natuurlijk tot een enorme stijging geleid van de gehele kunstgras industrie en momenteel spreekt men wel eens van een kunstgras hype. Als gevolg daarvan is de industrie zeer actief en ontwikkelt steeds weer nieuwe grasgarens en tuftingtechnieken met als doel: het onderscheid tegenover natuurlijk gras zo klein mogelijk te maken en tegelijkertijd een zo hoog mogelijke duurzaamheid. De dubbele C-vorm (double C-shape) van de grassprietjes is het nieuwste grasgaren, die voldoet aan de hoogste visuele eisen.

Wij kunnen ook kunstgras in andere kleuren aanbieden. Neem hiervoor contact met ons op. of bekijk een deel van ons gekleurd kunstgras aanbod hier. Naast gekleurd kunstgras is het ook mogelijk kunstgras te printen, hier zijn bedrijfslogo’s, nummers en lijnen op sport en speelvelden het beste voorbeeld van.

Ons kunstgrasbedrijf is actief in heel België en Nederlands Limburg. De vraag naar kunstgras van topkwaliteit en de aanleg ervan zal nog enkele jaren blijven groeien en wij zullen uiteraard blijven meegroeien. Vraag ons vrijblijvend over de mogelijkheden.

De ondergrond bestaat uit een minimaal 5 cm dikke laag waterdoorlatende chape, ook wel bekend als Stabilisé. Voor de compensatie van de druk wordt deze laag optioneel bedekt met een stabiliserende drukverdeeldoek.

Voor het in borstelen op het kunstgras vlak wordt gebruik gemaakt van kwarts zand. Dit kunstgras instrooi zand kan bij Grasmonkey mee besteld worden.

Zware, natte gronden met een ondoordringbare kleilaag zijn niet geschikt voor het creëren van een kunstgrasoppervlak, maar de aanleg kan wel mogelijk gemaakt worden door speciale afwaterings / drainage maatregelen aan te leggen. Vraag hier een informatiegesprek met onze kunstgrasspecialist aan.

Kunstgras wordt op het gehele oppervlak bevestigd met speciale kunstgrashaken of kunstgrasschroeven. Welke van deze je nodig hebt, hangt af van de onderlaag.

De randen tussen twee kunstgrasbanen worden aan elkaar gelijmd met een speciaal ontwikkelde dubbelzijdige kunstgrastape.

De kunstgras aanleg service bij Grasmonkey wordt uitsluitend verzorgd door onze eigen kunstgrasspecialisten. Onze ervaren teams kennen alle aanlegtechnieken! Perfect geëgaliseerde en vlakke kunstgrasoppervlaktes zijn het gevolg van veel ervaring. Hier vindt u een overzicht van onze aanleg mogelijkheden en prijzen.

Het leggen van kunstgras op balkons, terrassen en dakterrassen is een beetje vergelijkbaar met vloerbedekking. De bestaande grond wordt gereinigd en vrij gemaakt. Daarna wordt bodemdoek oftewel drukverdeeldoek (een stevig textielmateriaal) geplaatst. Het kunstgras wordt in ons magazijn op maat gesneden en aan de randen met het bodemdoek gelijmd. In tegenstelling tot reguliere vloerbedekkingen worden drainagekanalen ook overlegd, het regenwater kan altijd weg. Als het balkon klein is en beschermd tegen de wind ligt, is het instrooien met zand niet nodig.

Het gewicht van het zand houdt het kunstgras op zijn plaats, voorkomt dat het verschuift of opwaait. Het zand moet gelijkmatig ingeborstelt worden, zinkt vervolgens naar de kunstgrasbodem en is niet meer zichtbaar. Schoenen en kleding worden niet bevuild tijdens het lopen of spelen, ook de dieren hebben hier geen last van.

Het bedekken van de ondergrond met een drukverdeeldoek, ook wel stabilisatiedoek genoemd voorkomt onkruid. Onkruidzaden en bestaande wortels hebben geen groeibasis en kunnen zich niet (meer) ontwikkelen. Als tweede functie dient de bodemdoek ook ter compensatie van zware druk, zoals druk wat veroorzaakt wordt door het lopen en spelen. Hierbij stabiliseert het doek de bodem.

Met een kunstgras tuin kunt u het periodiek onderhoud voor uw tuin minimaliseren in vergelijking met het traditionele gras. Het gras maaien, bemesten en beregenen verdwijnen volledig. Onze premium kunstgrassen eisen bijzonder weinig onderhoud en u houdt de authentieke uitstraling minimale inspanningen. Het enige wat u hoeft te doen is het oppervlakte af en toe eens op te borstelen.

Wist u dat u als klant bij Grasmonkey gratis een elektrische borstelmachine kan lenen om je gras op te borstelen.

De levensduur hangt natuurlijk af van de intensiteit van het gebruik. Bij normaal gebruik kunt u minimaal 15 jaar genieten van uw kunstgras. Wij bieden een 10 jaar garantie op kleurechtheid en abnormale slijtage. Bekijk hier onze garantievoorwaarden.

Kunstgras kan gemakkelijk schoongemaakt worden. Grove en droge vuildeeltjes zoals bladeren kunnen uitgeveegd worden. Klevend vuil en uitwerpselen van je huisdier kan met een beetje water worden verwijderd. Lees alstublieft onze onderhoudsinstructies voor kunstgras.

Wanneer heb je recht op gratis levering?

Kunstgras levering is gratis vanaf € 600 binnen Limburg.

Levering in heel België en Nederlands Limburg mogelijk.

Prijs op maat van transport.

Meer info nodig?

Bel: +32 (0)490 39 96 96

10 jaar garantie op kunstgras