✅ Kunstgras is namaakgras
Sorry, we zijn momenteel gesloten

Kunstgras is namaakgras

Wat is kunstgras?

Kunstgras is namaakgras van kunststof dat wordt gebruikt als vervanging voor natuurgras in verschillende omgevingen, waaronder sportvelden, tuinen, balkons en dakterrassen.

Het wordt meestal gemaakt van synthetische vezels, zoals nylon of polypropyleen en is ontworpen om het uiterlijk en het gevoel van echt gras na te bootsen.

Kunstgras heeft verschillende voordelen ten opzichte van natuurgras, waaronder de duurzaamheid, lage onderhoudsvereisten en het vermogen om intensief gebruik te weerstaan.

Waar gebruik je kunstgras?

Kunstgras kan op veel verschillende plaatsen worden gebruikt, waaronder:

Sportvelden en Speeltuinen: Kunstgras wordt vaak gebruikt op sportvelden, zoals voetbalvelden, hockeyvelden, rugbyvelden, golfbanen en tennisbanen. Het is duurzamer dan natuurlijk gras en kan beter bestand zijn tegen intensief gebruik en slechte weersomstandigheden.

Tuinen en landschapsarchitectuur: Kunstgras kan worden gebruikt in tuinen en landschapsarchitectuur om een groen gazon te creëren zonder de onderhoudseisen van natuurlijk gras. Het kan ook worden gebruikt om borders, plantenbakken en andere tuinfuncties te omlijsten.

Zwembaden: Kunstgras kan worden gebruikt in openbare ruimtes, zoals parken, zwembaden en recreatiegebieden, omdat het minder onderhoud vereist dan natuurlijk gras en het hele jaar door gebruikt kan worden.

Evenementen en tentoonstellingen: Kunstgras kan worden gebruikt op evenementen en tentoonstellingen als decoratief element of als praktische oplossing voor gebieden met veel verkeer.

Balkons en (dak) terrassen: Kunstgras kan worden gebruikt op balkons en terrassen om een groene en natuurlijke uitstraling te creëren, zonder de behoefte aan onderhoud zoals bij natuurlijk gras.

Kortom, kunstgras kan op veel verschillende plaatsen worden gebruikt en biedt een duurzaam alternatief voor natuurlijk gras in verschillende toepassingen. op Wikipedia over kunstgras kan je ook meer informatie terugvinden.

Welke soorten kunstgrassen zijn er?

Er zijn zeer veel soorten kunstgras op de markt, elk met hun specifieke eigenschappen. Ons gamma bestaat uit 10 soorten kunstgras, deze kan u in onze kunstgras catalogus terug vinden.
Denk hierbij voornamelijk aan de grashoogte, dikte en kleurverschillen van de sprieten wat zorgen voor een bepaalde zachtheid en echtheid.
Bij Grasmonkey geven we de verschillen meet met een score van 1 tot 5 en kunt u herkennen aan deze afbeeldingen.

Kunstgras echtheid 4

Echtheid: echtheid spreekt voor zichzelf en de prijs van kunstgras gaat omhoog naarmate de echtheid toeneemt. Hoe realistischer het oogt, hoe duurder de prijs.

Kunstgras zachtheid 4

Zachtheid: kunstgras dat zachter aanvoelt, is ook prijziger. Dit hangt nauw samen met de hoogte van de garen en de hoeveelheid sprieten per m². Namelijk, hoe hoger de dichtheid van het kunstgras, hoe natuurlijker het eruit ziet en hoe zwaarder de mat.

Grashoogte 40mm

Grashoogte: dit zorgt voor een toename de gebruikte grondstoffen bij de productie van kunstgras waardoor het prijsverschil met de hoogte mee stijgt. De prijs van een zwaardere (dus hogere kwaliteit) grasmat zal altijd hoger liggen dan de prijs van kunstgras grasmat op een lichte, dunne met hardere sprieten.

Kan ik zelf kunstgras leggen?

Zelf kunstgras leggen is een hele klus maar best mogelijk. Je zal eerst de bodem moeten voorbereiden en na het leggen de naden verlijmen en dit op een correcte manier doen vraag best wel wat inspanning.

Bezoek onze instructiepagina voor zelf kunstgras leggen hier, dan krijg je een idee welke stappen je moet doen om zelf je kunstgras aan te leggen.

Kan ik kunstgras laten aanleggen?

Uiteraard kan je gebruik maken van onze kunstgras aanleg service, je hebt de keuzen uit 3 kunstgras aanleg opties bij Grasmonkey.

Ofwel zorg je zelf voor een gedeelte van de voorbereidingen of je kiest voor het complete aanlegpakket, deze keuze is voor ieders budget en zelfkennis natuurlijk verschillend.

Hoeveel kost kunstgras?

De prijs van kunstgras per m² wordt bepaald door de kwaliteit van het soort materiaal en waar de grasmat mee is geproduceerd. Daarnaast wordt de prijs van kunstgras ook bepaald aan de hand van deze drie factoren:

  1. De kwaliteit van her grasgaren, de grassprieten
  2. De dichtheid, de hoeveelheid grassprieten per m²
  3. De hoeveelheid kunstgras die nodig is

Het staat je vrij om een gratis kunstgras offerte aan te vragen of om direct je kunstgras aanleg prijs te berekenen via onze calculator.

* Onze kunstgras prijs berekenen tool is steeds up-to-date met onze kunstgras en kunstgras aanleg prijzen en zo weet u direct een de hand van onze richtprijs wat het kunstgras en aanleg kost.

welke zijn de kunstgras voordelen?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van kunstgras:

Kunstgras onderhoud: Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig in vergelijking met natuurlijk gras. Het hoeft niet gemaaid, gezaaid of bemest te worden, wat betekent dat het minder tijd en geld kost om het te onderhouden.

Duurzaamheid: Kunstgras is zeer duurzaam en kan vele jaren meegaan. Het kan beter bestand zijn tegen zwaar gebruik en extreme weersomstandigheden dan natuurlijk gras.

Waterbesparing: Omdat kunstgras niet hoeft te worden bewaterd, kan het helpen om water te besparen, vooral in droge gebieden.

Allergieën: Kunstgras kan een goede optie zijn voor mensen met allergieën voor gras of pollen, omdat het geen allergenen bevat.

Veiligheid: Kunstgras kan veiliger zijn dan natuurlijk gras, omdat het een vlakker oppervlak heeft en minder slipperig kan zijn. Het kan ook beter bestand zijn tegen beschadiging door huisdieren en spelende kinderen.

Esthetiek: Kunstgras kan er altijd mooi uitzien, zonder de lelijke plekken die natuurlijk gras kan vertonen. Dit kan bijdragen aan een nette en verzorgde uitstraling van uw tuin, sportveld of landschapsarchitectuur.

Gebruik het hele jaar door: Kunstgras kan in alle seizoenen worden gebruikt, terwijl natuurlijk gras alleen in de lente en de zomer groeit en bloeit. Dit betekent dat u altijd van een groene grasmat kunt genieten, ongeacht het seizoen.

Er zijn veel voordelen van kunstgras, door uw gras te vervangen door kunstgras bespaart u een hoop tijd en moeite, zodat u nóg langer van uw tuin kunt genieten. 

Onderhoudsvriendelijk kunstgras
Onderhoudsvriendelijk

Nooit meer maaien of beregenen

Consistent uiterlijk

Het hele jaar door een piekfijn gazon

Duurzaam kunstgras
Uiterst duurzaam

Is weersbestendig en gaat jarenlang mee

Milieuvriendelijk

Vereist geen pesticiden of chemicaliën

Gemakkelijk aan te leggen

Kan eenvoudig zelf geplaatst worden

Kind en diervriendelijk kunstgras
Kind- en diervriendelijk

Bij valpartijen zachter dan echt gras

Is kunstgras kind- en diervriendelijk?

Over het algemeen kan kunstgras als kind- en diervriendelijk worden beschouwd, maar het is belangrijk om rekening te houden met enkele factoren.

Ten eerste is het belangrijk om te kiezen voor kunstgras van goede kwaliteit, dat vrij is van schadelijke chemicaliën. Goed kunstgras is doorgaans vrij van zware metalen, lood en andere giftige stoffen.

Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor kunstgras met een zachte textuur en voldoende demping, vooral als het wordt gebruikt in speelgebieden voor kinderen of huisdieren. Hierbij kan ook gekeken worden naar het type infill (vulmateriaal), dat kan bestaan uit bijvoorbeeld rubberkorrels, zand of kurk.

Tot slot is het belangrijk om het kunstgras regelmatig te reinigen en eventuele uitwerpselen van huisdieren direct te verwijderen, om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen en het kunstgras minder hygiënisch wordt.

In het algemeen kan kunstgras dus kind- en diervriendelijk zijn, maar het is belangrijk om de juiste kwaliteit te kiezen en regelmatig onderhoud uit te voeren.

Alle kunstgrassen van Grasmonkey zijn geselecteerd op dier- en kindvriendelijkheid.

Welke garantie heb ik op kunstgras?

Op al onze soorten kunstgras heb je 10 jaar lang garantie.

10 jaar garantie op kunstgras

Wat is de levensduur van kunstgras?

De levensduur van kunstgras hangt af van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van het materiaal, de mate van gebruik en de hoeveelheid onderhoud die wordt uitgevoerd.

Over het algemeen kan kunstgras van goede kwaliteit tot wel 15-20 jaar meegaan. Kunstgras dat minder vaak wordt gebruikt en goed wordt onderhouden, kan zelfs nog langer meegaan. Goed onderhoud omvat onder andere regelmatig borstelen en het verwijderen van bladeren, vuil en andere verontreinigingen.

Zelf snel de kunstgras / aanleg prijs berekenen?

Gebruik onze prijs calculator, deze berekend de prijs live naarmate u de opties kiest, zo kan u volgens uw eigen budget plannen.

Of vraag vrijblijvende offerte aan

Het kost niets, en binnen 24u heeft u een passende offerte op maat. Heb je begeleiding nodig? Bel ons +32 (0)490 39 96 96

Wanneer heb je recht op gratis levering?

Kunstgras levering is gratis vanaf € 600 binnen Limburg.

Levering in heel België en Nederlands Limburg mogelijk.

Prijs op maat van transport.

Meer info nodig?

Bel: +32 (0)490 39 96 96

10 jaar garantie op kunstgras